Wandelen & Fietsen

Wandelroutes

In Midden-Limburg kun je het hele jaar heerlijk wandelen. Geniet van het kleurrijke landschap,  mooie bosrijke omgeving, bijzondere natuurgebieden en karakteristieke dorpskernen. De 2 nationale parken, NP De Meinweg en NP De Groote Peel en de grensoverschrijdende natuurgebieden, zoals Grenspark Kempen~BroekRivierpark Maasvallei en het Maas-Swalm-Nette gebied, kennen tal van wandelroutes via knooppunten. Zo wandel je langs de mooiste plekken in Midden-Limburg maar ook over de grens in Duitsland en België.

Wij zijn zelf ook erg enthousiast over de culinaire wandelroutes. Voor een klein bedrag krijg je een fantastische wandelroude, met tussendoor inclusief culinaire stops. Onderbreek je wandeling voor een kopje koffie met Limburgse vlaai, een streekbier of wijn, een lekkere lunch of diner met streekproducten.

Klik hier om meer te ontdekken over de culinaire wandelingen in Zuid-Limburg

Wandel knooppunten

Midden-Limburg heeft een uitgebreid wandelnetwerk met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt de wandelaar eindeloos veel routemogelijkheden. Pontjes zetten je de rivier over en een groot deel van de routes zijn autovrij. Wat wij zelf echt heel handig vinden is de site en de app van Route.nl die je met stem kan begeleiden langs de mooiste wandelroutes ahv deze knooppunten.

Fietsen

Wij hebben voor u een veilige afgesloten ruimte waar u uw eigen fietsen kunt stallen en opladen! Mocht u geen fietsen meenemen, en u wilt toch een dagje gaan fietsen, dan kunt u bij ons om de hoek bij BOOM fietstechniek uw fietsen huren. Hoe makkelijk is dat. Klik op deze link voor meer info over prijzen en mogelijkheden.

Een aanrader om de prachtige omgeving rondom Montfort per fiets te ontdekken is de 30km lange “klein geluk Roerdalen” fietsroute. Klik hier voor meer info of om de route te downloaden.

Klik hier voor meer info en de VVV fietsroute planner

VVV

Als u nog meer wilt ontdekken en voorbereiden om uw verblijf bij B%B Het Gouden Hert nog aangenamer te meken, klikt u hier voor de link naar het VVV van Midden-Limburg.