Ontdek

“Biej os in Mofert”

Bij ons in het licht glooiende Montfort is B&B Het Gouden Hert centraal gelegen op de Markt. Dat maakt dat u ruimschoots bent voorzien van de nodige ontspanning, plezier en gemakken.

Na een paar honderd meter, kunt u al heerlijk wandelen door de weilanden langs de Vlootbeek naar het bos ’t Sweeltje. Bij een iets langere wandeling gaat dit bos vanzelf over in het Munsterbos. Ook wandelt u zo naar het prachtige Roozendaal met haar karakteristieke duinen, heidevelden, authentieke weilanden in het glooiende bos, en het oude moerasgebied.

Kasteel Montfort

Natuurlijk mag een bezoekje aan kasteel Montfort niet ontbreken en een wandeling door de kasteeltuinen met haar eigen wijngaard. Deze wijnen horen bij wijngaard de Deelgaarderberg met haar geprezen kwaliteits wijnen. Het slot, gebouwd in 1260, gold in de tijd van de pijl en boog als onneembaar. Het bouwmateriaal kwam via de Maas uit de Franse Ardennen. Eén van de torens, het jachtslot, is onlangs gerestaureerd en is nu een bezoekerscentrum over het kasteel en omgeving.

Wijngaard de Deelgaarderberg is in 2007 aangeplant door Nicole en Jos Wilms. De witte wijnen die in deze wijngaard geproduceerd worden zijn speciaal geselecteerd om te worden genuttigd bij een aspergemaaltijd. Uiteraard kunnen deze wijnen ook op andere momenten genuttigd worden. Momenteel worden er vijf soorten druiven gekweekt, voor witte, rosé en rode wijn, en worden er zeven soorten wijnen geproduceerd. U kunt de wijngaard zelf bezoeken op het hoogste punt van Maria-Hoop, om zelf te ervaren hoe deze prachtige Limburgse wijn geproduceerd wordt. Nicole en Jos vertellen er u graag alles over.

Alle boodschappen en de vet lekkerste vlaai om de hoek

Om de hoek, op nog geen 200 meter lopen, is er een COOP supermarkt, zodat u nooit iets te kort komt. Deze is 7 dagen per week geopend van 8:00 tot 20:00 uur en zondag van 9:00 tot 17:00 uur. In de supermarkt, is het in de wijde omtrek bekende – bijna 100 jaar oude familiebedrijf – bakkerij Mans – gevestigd. Van heinde en verre komen de mensen, wekelijks “biej Riech” de allerlekkerste vers gebakken vlaaien halen. Ja, u leest het goed: vlaaien! Ik snap dat wel, het is ook vet lekker.

De aller- aller- allermooiste plekjes

Montfort valt onder gemeente Roerdalen, en zij hebben de mooiste plekjes in de omgeving voor u op een rij gezet. We noemen dit “Klein geluk uit Roerdalen”. Montfort kent veel van die geluksplekjes. Stuk voor stuk plekjes met een eigen verhaal in een prachtige omgeving. Plekjes om echt tot rust te komen, en om uw geluk te (her)vinden.

Culinair genieten, authentieke Italiaanse wijnen proeven, Indonesische maaltijden laten bezorgen, lekker snacken, pizza eten en het allerlekkerste verse ijs

Direkt tegenover B&B Het Gouden Hert ligt het sjieke restaurant “Antoine, de Heren van Montfort” waar u zich heerlijk culinair kan laten verwennen. Gastheer Antoine onderhoudt u graag over zijn heerlijke gerechten, zijn bijzondere selectie wijnen en zijn passie voor speciaal bieren.

Schuin aan de overkant van de parkeerplaats vindt u snackbar “Mofert”, en even verderop “cafetaria Roerdalen“. En als we het toch over eten hebben dan kunt u ook terecht bij pizzeria Maxima, of gaat u naar cafe-bar Biej de Vogel voor een gezellige avond en een versnapering. In de zomer is het daar vaak reuze gezellig met live muziek.

En op nog geen halve km afstand, aan de rotonde, is de bijna wereldberoemde ijssalon Gelato di Casa van fam. Verstappen gelegen. U krijgt daar het lekkerste zelfgemaakte verse ijs van Limburg. Let op: het is hier altijd druk, en niet zonder reden!

Indonesisch genieten bij Warung Ledeng! Ontdek de Indonesische keuken aan huis in Montfort! We kunnen ons goed voorstellen dat u niet alle dagen uit eten wilt. U kunt dan uw warme maaltijd thuislaten bezorgen! En niet zomaar een maaltijd .. Reserveer hier uw heerlijke Indonesische maaltijd!

Beleef authentiek Italië om de hoek in Posterholt! Beleef en proef Italië tijdens een heerlijke culinaire proeverij thuis in het pakhuis bij uw gastheer Piero en gastvrouw Catharina. Piero is volbloed Italiaan en samen met zijn vrouw Catharina zijn zij enorm gepassioneerd om u bijzondere exclusieve zelf geïmporteerde wijnen te laten proeven. Onder het aangenaam genot van hun warme Italiaanse gastvrijheid, en vergezeld van heerlijke zelfgemaakte authentieke hapjes, nemen zij u mee op een culinaire “wijnreis”. Meer informatie en reserveren kunt u door hier te klikken.

Houdt u meer van hoogstaand dineren dan kunt u uw dag afsluiten met een heerlijk diner in sterrenrestaurant Da Vinci in het nabij gelegen Maasbracht. Da Vinci is al 27 jaar culinair en meesterlijk genieten. De gerechten van Margo Reuten, Meesterkok en de enige vrouwelijke chef in Nederland met een Michelinster, spelen hierin een centrale rol. U kunt restaurant Da Vinci goed op de fiets bereiken.

Zwemmen, strand & fun

Het ontbreekt in Montfort ook niet aan een eigen zwembad. Dit mooie rustieke buitenbad zwembad ‘het Sweeltje’, is gelegen in het bos en is op ongeveer 1 km loopafstand te bereiken. Heb je een auto? Bezoek dan eens Funbeach in Panheel. Een heerlijke stranddag op een geweldige locatie aan het water. Jong en oud vermaken zich hier kostelijk. De ultieme waterattractie van Fun Beach The Beach is het 2.000 m² grote Mega Aquapark. Dit is het grootste Aquapark van Nederland! Mooie grote baden vindt u ook o.a. in Weert of Maaseik. Ruim voldoende keus dus in de buurt.

Citytrips en Shoppen

Wilt u met de auto de omgeving verkennen? Montfort is centraal gelegen in Midden-Limburg, vlakbij Roermond, op 5 minuten afstand van de A2 en de A73. U kunt luxe shoppen in het Designer Outlet in Roermond en vandaar naar het historische centrum lopen. Ook Eindhoven, Maastricht, Maaseik in Belgie of Aken in Duitsland liggen dichtbij. Een dagje naar de Ardennen? Het is allemaal mogelijk.

Wandelen en fietsen

Of u nu in de direkte omgeving fietst of wandelt, of even de auto pakt naar Zuid-Limburg om te wandelen in het heuvelland, rijdt naar de uitgestrekte bossen in Duitsland, de heidevelden van Nationaal park de Hoge Kempen in Belgie, of doorrijdt naar de Ardennen, u bent overal dichtbij. Fietsen door prachtige natuurgebieden, varen op de Maasplassen, wegdromen in de vele authentieke dorpjes en de prachtige natuur, alles kan.

Er zijn veel gelegenheden waar u kunt genieten van lekkere bier- en wijnproeverijen in de omgeving, of een bezoek brengen aan grote en kleine musea. Wist u dat Montfort een eigen oorlogsmuseum “Het Roerdriehoek Museum” heeft? Een bijzonder lokaal verhaal met een geschiedenis dat niet verloren mag gaan. Montfort is gelegen aan het Pieterpad en een startpunt van een etappe, regelmatig komen wandelaars voorbij. Los daarvan zijn er in de omgeving veel schitterende wandel- en fietsroutes, langs de Maasplassen of Nationaal Park de Meinweg. Limburg is een prachtige provincie met oneindig veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Je vindt hier historisch erfgoed uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de tijd van de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en uit het mijnverleden.

Het kan heel goed voorkomen dat u onderweg een hert, vos, das of everzwijn tegenkomt. Wij zien zelf regelmatig herten en ander wild op onze wandelingen. En in de omgeving kunt u prachtige fietsroutes volgen om zelf op verkenning te gaan. Fietsen hoeft u niet zelf mee te nemen, maar mag wel. We hebben voor u een veilige stalling met oplaadpunt. U kunt fietsen ook huren bij BOOM Fietstechniek. Zoals gezegd, B&B Het Gouden Hert is ideaal gelegen en van alle gemakken voorzien. 

Vissen

Even buiten Montfort kunt u met een kleine groep gaan vissen op forellen. Uw heerlijke en spannende dag kunt u dan gezellig afsluiten, door uw zelf gevangen forellen in onze patio op de BBQ te bereiden. Meer info leest u hier: Forellenvijver Nooit Gedacht.

Ook is het goed vissen, midden in de natuur aan het verrassend mooie, zich door weilanden en bossen kronkelende riviertje de Roer. In de Roer leven meer dan 30 vissoorten. Voorbeelden hiervan zijn de zalm, zee-, beek- en bronforel, kopvoorn, sneep en barbeel. Sommige soorten zijn zelfs uniek in Nederland. Meer info over vissen in de Roer vindt u hier.

Marco Kraal en Daniël Weijers voor aflevering 6 van VIS TV in het warme water van de Limburgse Roer

De Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland

Eén van de parels van Midden- Limburg zijn De Maasplassen. Vanuit Montfort fietst of rijdt u zo naar de Maasplassen, waar het schitterend relaxen, wandelen, fietsen en varen is. Wat leuk is, is dat u een bootje kunt huren om lekker zelf het water op te gaan. De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Wat bijna niemand weet is dat de Maasplassen met een oppervlakte van ruim 3000 hectare, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland is.

Ongedwongen Kunst

Montfort kent haar eigen Art Gallery Rozendaal. Sinds september 2016 zijn de deuren van de galerie geopend voor het publiek om eenieder in een relaxte setting te laten genieten van het moois dat de eigenaren tijdens hun omzwervingen zijn tegengekomen. Naast gerenommeerde nationale en internationale kunstenaars is de galerie ook een podium voor jonge, aankomende talenten. Kunstkenner of amateur, iedereen die meer wil weten over hedendaagse kunst of op ongedwongen wijze kunst wil beleven, is van harte welkom! De gallery is elk weekend geopend van 11.00 – 17.00 uur of op afspraak.

De 24e etappe van het Pieterpad

Montfort is een pleisterplaats van de 24e etappe van het Pieterpad, Veel wandelaars vinden in Montfort het ideale startpunt om te wandelen. Hier vindt u de mooiste routes.

Max

Tja, Montfort blijft bekend als de plaats waar de fans van Max Verstappen graag de overwinningen samen vieren. Alle fans verzamelen zich dan gezellig bij Dancing Housmans om daar samen de races te volgen.

Meer info vindt u op https://vvvmiddenlimburg.nl/nl.

Wij denken in elk geval zelf ook graag met u mee voor een passend verblijf.